Om Ju Jitsu

BM5R0422

Ju Jitsu stammer fra Japan, og var en del av treningen til den japanske krigerklassen, samurai. Etter store omveltninger i det japanske samfunnet i andre halvdel av 1800-tallet ble denne kunnskapen spredt også i vesten. Ju Jitsu er opphavet til flere av stilartene vi har i kampsport i dag, deriblant Judo.

Til Norge kom Ju Jitsu så tidlig som på 1930-tallet. Politi og militære lærte Ju Jitsu, og brukte kunnskapen som basis for arrestasjonsteknikk og militær nærkamp. Ju jitsu ble også til effektivt selvforsvar for sivile.

I dag er Ju Jitsu en moderne kampsport som stadig utvikles videre. Noen stiler legger mest vekt på selvforsvar, andre stiler fokuserer mest på Ju Jitsu som en sport. Der igjen er det mange varianter, avhengig av hvilket regelverk en bruker. En vanlig samlebetegnelse for disse er «grappling».

I Bø Ju Jitsu trener vi begge deler. JJN-øktene er rettet mot selvforsvar, mens grapplingøktene er konkurransetrening, både med gi (tradisjonell drakt + belte) og nogi (t-skjorte/shorts).

Treningen er utfordrende og spennende, og kan tilpasses hver enkelts forutsetninger og mål.  Vi har et stort teknisk repertoar: Slag og spark, kast og fellinger, bakketeknikker og låsegrep. Utbyttet av treningen er allsidig, både fysisk og mentalt.

I klubben er det et inkluderende og godt miljø der folk tar vare på hverandre og hjelper hverandre til å utvikle seg. Bli med du også!

Bilde: Fotopeter

 

 

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close