Om Ju Jitsu

Kne på magenJu Jitsu stammer fra Japan, og var en del av treningen til den japanske krigerklassen, samurai. Etter store omveltninger i det japanske samfunnet i andre halvdel av 1800-tallet ble denne kunnskapen spredt også i vesten. Ju Jitsu er opphavet til flere av stilartene vi har i kampsport i dag, deriblant Judo.

Til Norge kom Ju Jitsu så tidlig som på 1930-tallet. Politi og militære lærte Ju Jitsu, og brukte kunnskapen som basis for arrestasjonsteknikk og militær nærkamp. Ju jitsu ble også til effektivt selvforsvar for sivile. Fra disse tradisjonene ble Ju Jitsu Norge (JJN) dannet på begynnelsen av 1980-tallet, og har vært en sentral stilart i Norge siden. De siste 20 årene har også Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ) vunnet stor popularitet i Norge og mange andre land.

En skal ikke lese mange artikler om Ju Jitsu før en merker seg at det skrives på forskjellige måter: Ju Jitsu, Jiu Jitsu, Ju Jutsu. Kort fortalt er årsaken til dette overføring fra japanske skrifttegn til det latinske alfabet, og tradisjoner i de ulike stilartene. Da vår klubb ble startet i 2004 brukte vi Ju Jitsu, og har fortsatt å bruke det, selv om vi i dag også har Brasiliansk Jiu Jitsu i klubben.

Ju Jitsu utvikles stadig videre. Noen stiler legger mest vekt på selvforsvar, andre fokuserer mest på Ju Jitsu som en sport. I Bø Ju Jitsu trener vi begge deler. JJN-øktene er rettet mot selvforsvar, mens BJJ-øktene er konkurransetrening, både med gi (tradisjonell drakt + belte) og nogi (t-skjorte/shorts).

Treningen er utfordrende og spennende, og kan tilpasses hver enkelts forutsetninger og mål.  Vi har et stort teknisk repertoar: Slag og spark, kast og fellinger, bakketeknikker og låsegrep. Utbyttet av treningen er allsidig, både fysisk og mentalt.

I klubben er det et inkluderende og godt miljø der folk tar vare på hverandre og hjelper hverandre til å utvikle seg. Bli med du også!

Bilde: Kampsportforbundet

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close